20 godina Lutkarskog društva Zlatousti

Lutkarsko društvo Zlatousti će za desetak dana proslaviti 20. rođendan. Bit će to velika fešta 17. siječnja jer Zlatousti dišu s Makarskom od siječnja 2000. godine, kada su službeno registrirani.

– Kroz Zlatouste je u dva desetljeća prošlo stotinjak zaljubljenika u glumu i sve što je okružuje, a sada je aktivno više od dvadeset članova. Možemo reći da iza sebe imamo plodan rad od gotovo 30 događanja, počevši od 25 predstava, pet lutkarskih ostvarenja do 2 radio drame, izdali smo knjigu i strip. Ponosni smo što gradu dajemo posebnu kulturnu dimenziju, gostovanjima po Hrvatskoj i u inozemstvu pronosimo ime Makarske, ali i što imamo svoju vjernu publiku zbog koje postojimo -podsjeća Davor Šegota, idejni začetnik, umjetnički voditelj, direktor Zlatoustih, ali i zaljubljenik u kazalište koji svoju strast potvrđuje pišući tekstove za izvedbe.

U dvorani Arte 17. siječnja u 20 sati počet će rođendansko slavlje i dodijeliti prigodne nagrade. Svečarsko raspoloženje se potom prenosi u Galeriju Gojak koja je domaćin retrospektivne izložbe ’20 godina Zlatoustih’ iz objektiva Tonća Andrijaševića.

Podjelite nas

#GalerijaAntunGojak

Skip to content