Gradska galerija Antun Gojak s ponosom predstavlja izložbu Klementa Šimića „NOGOMET : PORTRETI, AKCIJE I APSTRAKCIJE“

Izložba se otvara u utorak 20.lipnja u 20 sati u izložbenom prostoru Galerije. Klement Šimić publici će se predstaviti slikama preoznatljive tematike i izričaja. Riječ je o djelima iz ciklusa započetog još 2009. godine i inspiriranom najvažnijom sporednom stvari na svijetu.

Ova zanimljiva i sadržajna izložba prvo je samostalno predstavljanje Klementa Šimića u Gradskoj galeriji Antun Gojak od 2003. godine. Pokrovitelji izložbe su Splitsko-dalmatinska županija i Grad Makarska.

Klement Šimić, rođen 5. studenoga 1967. u Igranima, Hrvatska, aktivno se bavi slikarstvom od 1986. godine. Diplomirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu – smjer likovni odgoj u Splitu 1995. godine. Učitelji su mu bili Ivan Krstulović, Peter Jakelic, Kazimir Hraste, Alexandar Midžor, Mile Skračić i drugi.

Kao Gerhard Richter, u svojoj umjetnosti pokazuje da nije potrebno slijediti jedan kohezivni stil. Što se tiče tematike – radi: od apstrakcije do driblinga u nogometu; što se tiče tehnika – od ulja do margarina. Vlasnici njegovih portreta su: Luka Modrić, Gary Kasparov, Ben Johnson, David Oliver, Sepp Blatter, Martina Hingis, Davor Šuker, Manuel Neuer… i drugi.

Jedinstvena, zanimljiva i nadasve aktualna izložba Klementa Šimića u Galeriji Gojak traje do 30.lipnja 2023. Za posjet će biti otvorena od ponedjeljka do petka 9 – 12 i 19 -21 sat, te subotom 9 – 12.

Podjelite nas

#GalerijaAntunGojak

Skip to content