U Galeriji Gojak gostuju naši prijatelji iz Olomouca. Izlažu Lenka Kučerová i Petr Zatloukal

Gradski muzej Makarska – Galerija Gojak Vas poziva na sudjelovanje u nezaboravnom umjetničkom iskustvu, otvorenju izložbe dvoje izvanrednih umjetnika iz Olomouca (Češka Republika).

Lenka Kučerová, umjetnica s diplomom Odsjeka za likovnu umjetnost na Sveučilištu Palacký u Olomoucu, oduševit će vas svojim raznovrsnim pristupom umjetnosti. Baveći se crtežom, prostornim objekata i ilustracijama za knjige, umjetnica istražuje teme urbanog okruženja i prirode. Njena strast prema tehnikama renesansnog slikarstva protkana iskustvom ronjenja stvara apstraktne kompozicije koje će vas preplaviti emocijama i senzacijama bogatog spektra boja.

Petr Zatloukal, fotograf iz Olomouca, predstavlja svijet „Zadnjeg putovanja“ –  fotografskog ciklusa započetog 1999. godine. Njegove fotografije svjedoče o ljepoti i simbolici propadajućih poljoprivrednih i industrijskih mehanizama koji se vraćaju prirodi zaboravljeni u zabačenim predjelima. Zatloukalova dokumentarna estetika prenosi osjećaje propadanja i obnavljanja, stvarajući meditativne i nadrealne kompozicije koje vas će duboko dirnuti.

Kustosica izložbe je Mgr.Štěpánka Bieleszova PhD.

Izložba će biti otvorena od 1. do 15. rujna 2023. u Galeriji Gojak u Makarskoj. Dođite i istražite svijet kreativnosti, emocija i promišljanja koji su utkani u djela ovih umjetnika. Izložba je realizirana u suradnji Gradskog muzeja Makarska – Galerije Antun Gojak i Unije likovnih umjetnika grada Olomouca. Pokrovitelji izložbe su Grad Makarska i Grad Olomouc.

 Vidimo se na otvorenju, petak 1. rujna 2023. u 20 sati.

https://www.instagram.com/p/CwUc5DxKk8f/

Podjelite nas

#GalerijaAntunGojak

Skip to content