Petar Radović izlaže u Galeriji Gojak

U ponedjeljak, 5. lipnja 2023. godine, u 20 sati  u Gradskoj galeriji Antun Gojak gostuje izložba “Putopis cetinskog akvarela – vodom do slike” autora Petra Radovića. Izložba se realizira u suradnji Gradske galerije Antun Gojak i Muzeja Cetinske krajine iz Sinja.  

Petar Radović( Sinj, 1987.)  diplomirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, Odjel za likovne umjetnosti, Odsjek za konzervaciju-restauraciju, specijalističko usmjerenje, konzervacija-restauracija štafelajnih slika i polikromiranog drva. Umjetnik se predstavlja nizom akvarela inspiriranim zavičajnim krajolikom, nastalim između zime i ljeta 2021. godine.

Kroz transparentne tonove vodenih boja, Radović vješto stvara prikaze nedirnute prirode. Boje se prelijevaju po bijeloj, zrnatoj i hrapavoj teksturi papira, stvarajući akvarele koji oživljavaju autorove dojmove i neposredan doživljaj prirode. Njegova umjetnička vizija se također reflektira u djelima koja prikazuju ukroćenu i obuzdanu prirodu, s jasno definiranim slojevima zemlje koji se ističu kroz precizne poteze kista i tonove boja.

Izložba će posjetitelje provesti kroz idilični prizor bogate, široke i pitome doline. Osunčana polja u prvom planu, obris planina i plavičasti oblaci iznad horizonta stvaraju sliku koja oduzima dah. Radovićevi akvareli prenose fluidnost svjetla i nestvarnost vode, stvarajući poetičnu impresiju zavičaja.

Izložba “Putopis cetinskog akvarela – vodom do slike” bit će otvorena za posjetitelje do 14. lipnja. Galerija će raditi od ponedjeljka do petka, u vremenskom razdoblju od 9 do 12 i od 18 do 20 sati.

Pozivamo sve ljubitelje umjetnosti i prirode da posjete ovu izložbu i uživaju u prekrasnim akvarelima Petra Radovića.

Podjelite nas

#GalerijaAntunGojak

Skip to content