Noć muzeja 2022. u Galeriji Gojak

Galerija Gojak i ove je godine djelom nacionalne muzejske akcije Noć muzeja.

Moto ovogodišnje Noći muzeja je “Između stvarnog i digitalnog”.

U skladu s tim motom u Galeriji smo osmislili program pod naslovom “Stvarni krajolik, digitalni krajolici”.

Motiv krajolika u slikarstvu veže se uz pojam slobode kako one stvaralačke, tako i one koja se vezuje uz promatrača. U svakom krajoliku, ko promatrači, možemo iščitati više poruka. Na ovaj način krajolici postaju umjetnički sinonim slobode kojoj u ovim vremenima pandemije itekako težimo.

Ovogodišnji program Galerije Gojak zamišljen je i kao stvaran i kao digitalan.

U izložbenom prostoru Galerije održat će se likovna radionica “Stvarni krajolik” pod vodstvom akademske slikarice Ivane Glibote Pandžić. Polaznici će u kombiniranoj likovnoj tehnici, upotrebljavajući slikarske, crtačke i grafičke tehnike stvarati svoju sliku Biokova. Radionica je namijenjena svim uzrastima, a  materijal za rad je osiguran. 

Radionica se realizira u skladu s važećim epidemiološkim mjerama i preporukama.Prvi termin održavanja radionice je 18 – 19.30 , a drugi od 20 – 21.30. Maksimalan broj sudionika po radionici je 15.

Prijaviti se možete na broj 098 184 7572 (Toni) .

Virtualni dio programa možete pratiti na galerijskim društvenim mrežama ( Instagram i Facebook).

Svim zainteresiranima predstaviti ćemo izbor od 14 krajolika iz Fundusa Galerije. Ovi će vrijedni primjerci naše lokale umjetničke baštine biti popraćeni prigodnim osvrtima. Ovaj program možete pratiti od 18 sati. U 23 sata slijedi kviz na galerijskom instagram storyju.

I ove godine Vas očekujemo na Noći muzeja u Galeriji Gojak, stvarno i/ili digitalno.

Podržite nas svojim posjetom ili klikom!

Podjelite nas

#GalerijaAntunGojak

Skip to content