U Gradskoj galeriji Antun Gojak – 300. povremena izložba

U ponedjeljak, 5.srpnja u 20:30 sati u Gradskoj galeriji Antun Gojak otvara se izložba češke umjetnice Eliške Brázdove. Umjetnica je članica Unije likovnih umjetnika Olomouca s kojom Galerija aktivno surađuje od 2015. godine, a ova izložba je osma u nizu ove vrijedne međunarodne kulturne suradnje. Inače, ovo je prva galerijska izložba iz programa ovogodišnjeg Makarskog kulturnog ljeta.

Eliška Brázdová (1980.) opčinjena je umjetnošću već od ranog djetinjstva. Polazila je više različitih slikarskih tečajeva nakon kojih je započela s privatnim studijem slikarstva u ateljeu olomouckog slikara Franitšeka Černošeka. Grafiku je privatno učila kod umjetnice Inge Koskove. Sama je proučavala keramiku i drvorez. Crtačica po vokaciji, izvorno je radila u olovci i pastelu. Danas uz crteže, pastele i akvarele, većinu njenih radova čine djela nastala u tehnici ulja na platnu s kojima se i predstavlja na svojoj izložbi u Makarskoj.

Eliška Brázdová živi i stvara u Olomoucu, u Češkoj Republici. Članica je Unije likovnih umjetnika grada Olomouca. Uz slikarstvo, aktivno se bavi proučavanjem i primjenom tehnike Neurolingvističkog programiranja.

Izložba ostaje otvorena do subote, 17.srpnja.

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka 9- 12 i 19-21 sat, a subotom 9 -12 sati.

Podjelite nas

#GalerijaAntunGojak

Skip to content