MEĐUNARODNI DAN MUZEJA u Galeriji Gojak

Međunarodni dan muzeja, 18.svibnja, ove se godine po četrdeseti put obilježava u Hrvatskoj u organizaciji Muzejskog dokumentacijskog centra (MDC), krovne institucije hrvatske mreže muzeja.

Gradska galerija Antun Gojak tijekom 2020. godine obilježava 25 godina svog postajanja.

Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja u Galeriji Gojak ove je godine u virtualnom okruženju iz svima nam poznatih razloga. Odlučili smo u ovoj prigodi javnosti predstaviti novu web stranicu Galerije, na adresi na kojoj je postojala i ranija web stranica postavljena 2013. godine.

Nadamo se kako će svi koje to zanima na web adresi www.galerija-antun-gojak.hr pronaći sve što ih zanima o Galeriji, Antunu Gojaku i o djelovanju Galerije uopće. Uz web stanicu pozivamo javnost da djelatnost Galerije prati na Instagram profilu, što će uz postojeći Facebook profil Galerije pojačati njenu prisutnost u javnom životu u rastućoj i sve važnijoj domeni virtualnih društvenih mreža.

U prigodi Dana muzeja želimo obavijestiti javnost kako je tijekom ožujka 2020. godine okončan projekt realizacije posebnog galerijskog izdanja, slikovnice “Antun, makarski slikar”. Autorica slikovnice (ilustracija i teksta) je Zdenka Bilušić, uvažena likovna pedagoginja i voditeljica Odjela za vizualnu kulturu Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić” Šibenik. Autorici je ovo četvrta slikovnica za koju je izradila i ilustracije i napisala tekst. Ovim izdanjem Galerija će na zanimljiv način svojim najmlađim posjetiteljima približiti život i djelo makarskog slikara Antun Gojaka (1907.-1986.). Slikovnica je realizirana u prigodi 25 godišnjice postojanja Gradske galerije Antun Gojak, uz potporu Ministarstva kulture RH i grada Makarske, a javnosti će biti predstavljena čim se za to steknu uvjeti.

Podjelite nas

#GalerijaAntunGojak

Skip to content